GODINA ZMAJA – doček 22.01.2012.

  • Sharebar

Tradicionalna kineska Nova godina 2012, koja se zove i godinom Zmaja i koja se temelji na lunarnom kalendaru, počinje u ponedjeljak 23.01.2012. a završava 9.02. 2013. To je najvažniji i najsvečaniji kineski praznik, koji se slavi i više dana.

Tim povodom galerija Zlatni konj organizira međunarodnu izložbu pod nazivom „ZMAJ u Zlatnom konju“ od nedjelje 22. siječnja  do  nedjelje 12. veljače  u galeriji  Zlatni  konj, Sajmišna 8, Zagreb. Uz izložbu je predviđeno puštanje zmajeva i letenje zmajevima. Ovakvim programom želimo naglasiti opravdanost i korist od prožimanja i suradnje europske i kineske kulture koja sežu još iz doba Marca Pola. Pozivamo likovne umjetnike i sve koji mogu kreativno pristupiti ovoj temi da prijave svoje sudjelovanje do nedjelje 15. siječnja 2012. na e-mail: zlatnikonj@hi.t-com.hr

U obzir dolaze uradci u svim vizualnim medijima plošnog ili prostornog izražavanja. Primaju se i digitalni uradci koje možemo u Zagrebu otisnuti na papiru ili platnu, uz prihvatljive cijene, ili ih samo pokazati na ekranu i plasirati posredstvom elektronske pošte. Očekujemo vrlo slobodan i inovatinan pristup temi a time i neočekivano zanimljive rezultate.

Također pozivamo sve one koji se na bilo koji način bave zmajevima da nam se jave. Bilo da se radi o malim dječjim zmajevima pa do većih takmičarskih i najvećih tzv. paraglajdera.

Galerija Zlatni konj će nastojati što više publicirati prijavljena djela, te će svakako u prednosti biti ona koja se blagovremeno prijave. Svaki autor može prijaviti najviše tri rada. [signoff]


 

Odgovori